Logo 112Eindhoven

Redactie politiek 0 reactie(s) di 01 maart 2022, 19:41

188 Afghanen aangekomen in Eindhoven

Laatst bijgewerkt: woensdag 8 jun 2022 om 08:53 uur

EINDHOVEN – Vanochtend zijn 188 Afghanen met een door Nederland ingehuurde charter vanuit Islamabad aangekomen op het militaire vliegveld van Eindhoven. Vannacht vlogen zij met ondersteuning van de Nederlandse ambassade in Islamabad en de Internationale Organisatie voor Migratie naar Nederland. Zij maken deel uit van de groep van 294 Afghanen die vorige week aankwam in Pakistan. De rest van de groep zal zo spoedig mogelijk naar Nederland worden overgebracht.

De groep bestaat uit Afghanen die als tolk of in een andere functie hoog profiel werkzaamheden voor Nederland in een internationale militaire of politiemissie hebben uitgevoerd, Afghaanse ngo-medewerkers die vallen onder de speciale voorziening zoals omschreven in de Kamerbrief van 11 oktober en leden van hun kerngezinnen.

De Pakistaanse autoriteiten hebben voor deze specifieke groep, velen zonder geldig paspoort en visum voor Pakistan, een eenmalige uitzondering gemaakt en toestemming gegeven via dat land naar Nederland te reizen.

De afgelopen week verbleef de groep in Islamabad, waar IOM zorgde voor opvang in hostels en eerste levensbehoeften. De Nederlandse ambassadestaf bood hen mentale ondersteuning na de lange, gevaarlijke tocht die sommigen van hen hebben afgelegd.

Nederland blijft zich onverminderd inzetten om Nederlanders en Afghanen die daarvoor in aanmerking komen, in veiligheid te brengen. Alle mogelijkheden hiertoe worden, ook in samenwerking met andere landen, bekeken en benut.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.