Logo 112Eindhoven

Redactie brand 0 reactie(s) wo 04 mei 2022, 16:20

Brandweer breekt voordeur open bij brand in slaapkamer Waalre, bewoners op vakantie

WAALRE – Op woensdag 4 mei is brand ontstaan in een woning aan de Mariannestraat in Waalre. Volgens P2000 kwam de eerste 112melding rond 15:00 uur binnen bij de hulpdiensten.

Wat is P2000?

P2000 is een digitaal netwerksysteem dat gebruikt wordt door hulpdiensten zoals politie, brandweer, KNRM en ambulance. Het maakt samen met C2000 deel uit van het Nederlandse alarmeringsnetwerk en is vergelijkbaar met het versturen van een sms via het telefoonnetwerk. Het P2000-systeem maakt gebruik van de frequentie 169,650 MHz.

Veel hulpverleners hebben een pieper, ook wel een pager genoemd. Dat is een draagbare alarmontvanger met een klein beeldscherm. Je hebt vast wel eens een arts of brandweerman met een pager gezien. Als er een incident of situatie is waarbij de aanwezigheid van de hulpdiensten gewenst is, stuurt de meldkamer een bericht naar dit apparaat, zodat de hulpverleners kunnen zien waar ze naartoe moeten. De pieper gaat af en er verschijnt een bericht in het scherm. De berichten zijn niet gecodeerd en kunnen door iedereen ontvangen en gelezen worden.

De P2000-pager reageert als hij een bericht ontvangt met de in het geheugen geprogrammeerde code. De berichten zijn dus een soort sms’jes die zijn opgebouwd uit een aantal onderdelen, die per dienst en regio kunnen verschillen. De berichten bevatten meestal het soort incident, de locatie, de prioriteit en de gealarmeerde eenheden.

De bewoners waren op vakantie tijdens het ontstaan van de brand. De voor en achterdeur werd opengebroken door de brandweer. In een slaapkamer was een brand ontstaan. De brand werd opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’. Meerdere brandweervoertuigen waren aanwezig.

Brandweerlieden hebben de brand geblust. De brand heeft voor forse schade gezorgd. Stichting Salvage gaat helpen met de afhandeling van de brand.

112 Waalre

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Waalre lees je in onze categorie 112 Nieuws Waalre. Alle 112 alarmeringen uit Waalre kan je live volgen via 112 meldingen Waalre.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.