Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 13 april 2022, 16:43

Controle hondenbelasting woensdag 13 april van start

Laatst bijgewerkt: woensdag 16:43 uur
EINDHOVEN – De huis-aan-huis-controle in Eindhoven op het houden van honden is woensdag 13 april gestart. Doel hiervan is het actualiseren van het gemeentelijk bestand voor de heffing van hondenbelasting. In de praktijk blijkt namelijk dat niet alle hondeneigenaren aangifte doen.

Voor de ondersteuning van de uitvoering is een aantal medewerkers van een extern bureau Legitiem B.V. ingeschakeld. Zij kunnen zich uiteraard legitimeren als ‘controleur hondenbelasting’.

Aangifte verplicht
Heb je één of meer honden? Dan moet je dit aangeven bij de gemeente en hondenbelasting betalen. Je moet het ook doorgeven als er een hond bij komt.

Hoe meld ik mijn hond(en) aan?
Meld je hond aan via de digitale belastingbalie (met DigiD) of via het formulier op de website (zonder DigiD). Zodra we de gegevens hebben verwerkt, krijg je een aanslag hondenbelasting. De aanslagen worden in principe één keer per kwartaal verzonden. Is je hond overleden of ben je geen eigenaar meer van de hond? Dan kun je je hond afmelden op de hierboven vermelde manieren.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.