Logo 112Eindhoven

Redactie overig 0 reactie(s) do 08 september 2022, 15:22

Deel van busvervoer in Eindhoven plat door staking

EINDHOVEN – Op donderdag 8 september ligt een groot deel van het busvervoer plat in Eindhoven. Buschauffeurs zijn aan het staken. Het gaat voornamelijk om leden van Nederlandse vakbond FNV. Op station Eindhoven Centraal hebben de deelnemers van staking zich verzameld. Eerder werden al in andere regio’s stakingen gehouden.

Reizigers ondervinden veel hinder door de staking. Een groot aantal bussen rijden niet. De vakbond en de leden begrijpen dat staken in het openbaar vervoer voor overlast voor het publiek kan zorgen. ‘Dat de leden toch staken, laat zien hoe hoog de nood is’, aldus Van der Gaag van vakbond FNV. Bovendien is de staking volgens de vakbond ook in het belang van de reizigers. Met de stakingen luidden de medewerkers namelijk tegelijk de noodklok over de verschraling van het streekvervoer die al jaren bezig is.

Afgelopen jaren is door corona, personeelstekort en de jaarlijkse, reguliere afschaling naar schatting zo’n dertig procent van de ritten verdwenen.

Van der Gaag: ‘In alles is te zien dat de directies van de vervoerbedrijven maar één ding voor ogen hebben: bezuinigen, bezuinigen en nog eens bezuinigen. Personeel lijdt daaronder door slechte arbeidsvoorwaarden en de reiziger door steeds slechter streekvervoer door het schrappen van lijnen.’

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.