Logo 112Eindhoven

Redactie landelijk 0 reactie(s) za 20 november 2021, 6:15

Demonstratie tegen 2G beleid in Rotterdam loopt volledig uit de hand, tientallen aanhoudingen en zeven gewonden

Laatst bijgewerkt: zaterdag 20 nov 2021 om 17:15 uur

ROTTERDAM – Vrijdagavond was er een demonstratie tegen het 2G beleid op de Coolsingel in Rotterdam. Al vrij snel na 20.00 uur liep de demonstratie uit de hand, er werd onder meer zeer zwaar vuurwerk afgestoken. Agenten wilden de orde herstellen. Er zijn meerdere gewonden.

Waarschuwingsschoten
Er is vuurwerk afgestoken en politie heeft meerdere waarschuwingsschoten gelost. Er zijn gewonden in verband met de geloste schoten. Op de Coolsingel werden charges uitgevoerd en de waterwerper is ingezet. Het Centraal station werd vanwege de ongeregeldheden gesloten.

Gewonden tijdens ongeregeldheden
Tijdens deze rellen zijn er meerdere gewonden gevallen. Voor zover nu bekend gaat het om zeven slachtoffers. Hoe zij gewond zijn geraakt, hoe ernstig ze gewond zijn, kunnen we nog niet delen. Een journalist raakte gewond nadat hij werd belaagd door de relschoppers. Ook raakten agenten gewond tijdens deze ongeregeldheden.

Tientallen aanhoudingen
Er zijn tot nu toe tientallen aanhoudingen verricht. De verwachting is dat dit aantal oploopt. Er is een groot onderzoek gestart.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb sprak tijdens een ingelaste persconferentie van de Rotterdamse driehoek (gemeente, politie en Openbaar Ministerie) van “een orgie van geweld” in het Rotterdamse centrum. Volgens de burgemeester heeft de politie inmiddels “de macht terug” in het hart van de stad, waar vrijdagavond honderden mensen zich verzamelden om te protesteren tegen het zogenoemde 2G-beleid waar de overheid op aan stuurt. Daarbij krijgen mensen alleen nog maar een coronatoegangsbewijs wanneer ze gevaccineerd of genezen zijn.

Update
Er zijn tot nu toe (zaterdagmiddag) 51 aanhoudingen verricht. Daarmee zijn nog niet alle verdachten van de rellen in beeld. Eén agent raakte dusdanig gewond aan zijn been dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis, een ander kon worden behandeld door ambulancemedewerkers. Talloze politiemedewerkers liepen bij de belaging met stenen en vuurwerk lichte verwondingen en gehoorschade op.

Twee relschoppers raakten gewond toen zij werden getroffen door een kogel. Zij liggen nog in het ziekenhuis. De Rijksrecherche doet altijd onderzoek wanneer de politie geschoten heeft, en onderzoekt ook of de verwondingen zijn gekomen door politiekogels.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.