Logo 112Eindhoven

Redactie overig 0 reactie(s) vr 13 mei 2022, 16:36

Documenten met persoonsgegevens gestolen uit auto van politie medewerker

OOST BRABANT – Uit de auto van een politiemedewerker zijn documenten met daarop persoonsgegevens van burgers gestolen. De politie roept eventuele dader(s) of vinders van de documenten op deze niet verder te verspreiden en in te leveren bij een politiebureau.

De medewerker betreft een student van de politieacademie die voor haar studie werkzaam is bij de politie Oost-Brabant. Voor een project binnen de eenheid waaraan zij werkte had zij een aantal documenten in haar laptoptas met daarop persoonsgegevens (namen, adressen, bsn-nummers, leeftijden, etc.) van verschillende personen.

Donderdagavond 5 mei parkeerde de collega haar auto in haar vrije tijd in de parkeergarage ’t Eindje in Eindhoven. Ze vergat daarbij de laptoptas uit haar auto te halen. Pas de volgende dag ontdekte ze dat er een ruitje was ingetikt en er diverse goederen, waaronder de laptop, een usb-stick en de documenten, waren weggenomen. De collega heeft aangifte gedaan en wij zijn een onderzoek gestart naar de diefstal.

Betrokkenen geïnformeerd
Wij kunnen vanwege de privacy niet verder ingaan op de reden waarom de gegevens van de personen in de bewuste documenten voor kwamen. De afgelopen dagen hebben we eerst vanwege de zorgvuldigheid alle betrokkenen persoonlijk geïnformeerd.

Betreuren
Uiteraard nemen we deze zaak serieus en we betreuren het buitengewoon dat deze informatie door een menselijke fout op straat is komen te liggen. We hebben het datalek gemeld conform de geldende protocollen. Tot slot doen we een oproep aan de dader of de eventuele vinder van de goederen: verspreid ze niet verder en lever deze in bij de politie!

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.