Logo 112Eindhoven

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 21 januari 2022, 7:26

Ergert u zich ook groen en geel aan de buren?

Laatst bijgewerkt: vrijdag 21 jan 2022 om 16:14 uur

NEDERLAND – Herrie, stank, troep, uitwerpselen, verbouwingen, tuinafscheiding, bomen, vandalisme, intimidatie, overspel: echt, het komt allemaal voor. Maar over alles valt een normaal gesprek te voeren. En zo niet, dan is het tijd voor buurtbemiddeling.

Natuurlijk, iedereen ergert zich wel eens aan de buren. Sterker nog – en dit is onderzocht: 1 op de 4 Nederlanders ergert zich wel eens aan zijn of haar buren. Een dichtbevolkt land, hoort erbij, volkomen normaal. Minder normaal is het als u geen normaal gesprek meer met elkaar voert. Wat is een normaal gesprek? Hoeven we u niet uit te leggen. Dat weet iedereen. Tóch een tipje, omdat iedereen wel eens iets vergeet: spreek de buren aan zoals u zélf graag aangesproken wordt. Vriendelijk en respectvol.

Buurtbemiddeling landelijk
Lukt dit allemaal niet? Buurtbemiddeling zorgt ervoor zorgen dat buren met elkaar in gesprek gaan en samen tot een oplossing komen.

Buurtbemiddelingsorganisaties in heel Nederland sloegen de handen ineen voor een landelijke campagne met informatie en tips om zelf op een effectieve manier het gesprek aan te gaan. Kijk op www.datismakkelijkpraten.nl. Op de webpagina staan tips om samen tot constructieve oplossing te komen.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.