Logo 112Eindhoven

Redactie misdaad 0 reactie(s) vr 17 november 2023, 15:50

Handgranaat en kogelinslag ontdekt bij pand aan de Stratumsedijk

EINDHOVEN – Bij een coffeeshop aan de Stratumsedijk werd vanochtend een handgranaat gevonden. Ook een kogelinslag in het raam werd ontdekt. Het explosief werd door de EOD veiliggesteld en in beslag genomen. De politie is een onderzoek gestart naar de aanleiding en achtergronden rondom deze vondst.

Rond 9.20 uur kwam de melding bij de politie binnen dat er een mogelijk explosief voor het gesloten rolluik van de coffeeshop lag. Uit voorzorg en veiligheid werd de omgeving afgezet en de omliggende panden ontruimd. Naast een Teamleider Explosieven Veiligheid van de politie, kwam de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ter plaatse voor het doen van onderzoek. Door hen werd vastgesteld dat het om een echte handgranaat ging. De handgranaat is in beslag genomen voor verder onderzoek. De recherche in Eindhoven is een onderzoek gestart. Het plaatsen van de handgranaat en de beschieting van de coffeeshop zou mogelijk in de nacht van donderdag op vrijdag zijn gebeurd tussen 00.30 en 9.20 uur.

Specifieke getuige gezocht

We komen graag in contact met mensen die meer kunnen vertellen over de handgranaat en de kogelinslag bij de coffeeshop. We zijn met name op zoek een specifieke getuige, een man. Deze getuige heeft de handgranaat vluchtig opgepakt en weer teruggelegd voordat de melding bij ons kwam. We hebben niet meer met deze man kunnen spreken en komen heel graag met hem in contact om zijn verhaal te horen. Maar ook als u andere informatie heeft die van belang kan zijn voor het onderzoek horen we dat graag. Neem contact met ons op via 0900-8844. U kunt ook anoniem melden. Bel daarvoor met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

112 Eindhoven

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Eindhoven lees je in onze categorie 112 Nieuws Eindhoven. Alle 112 alarmeringen uit Eindhoven kan je live volgen via 112 meldingen Eindhoven.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.