Logo 112Eindhoven

Isolatie huis
Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 23 november 2022, 9:15

Hoeveel kun je besparen met de juiste isolatie voor je huis?

Een goed geïsoleerd huis zal je veel voordelen opleveren. Zo houdt het veel beter zijn warmte vast waardoor je minder hoef te stoken. Daarom is het isoleren van je huis ook een goede investering die je uiteindelijk veel geld kan doen besparen. Het is daarnaast ook nog goed voor het milieu omdat je je CO2-uitstoot er ook flink mee verminderd. Maar hoeveel kun je besparen met het aanbrengen van isolatie in je woning?

Je woning isoleren

Het isoleren van je woning kun je op verschillende manieren en op verschillende plekken doen. Zo kun je kiezen voor raam, muur, dak of vloerisolatie. Ook zijn er voor al deze plekken andere eisen waar het isolatiemateriaal aan moet voldoen. Zo is het belangrijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie dat het wat mee beweegt en genoeg draagkracht hebt, aangezien er de hele dag druk op uitgeoefend wordt als je eroverheen loopt. 

Als je wilt beginnen aan het isoleren van je woning is het dus slim om te bedenken waar je de isolatie wilt gaan toepassen. Vaak heb je al wel wat isolatie in de woning. Het is dus belangrijk om hier van op de hoogte te zijn. Het is namelijk zonde als je de vloer openbreekt om vloerisolatie aan te brengen en er dan achter te komen dat het er al zit. 

Verschillende soorten isolatie

Er zijn veel verschillende soort isolatiemateriaal op de markt. Elke soort heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Zo kiezen sommige mensen het liefste voor natuurlijke materialen omdat het de natuur het minste belast. Andere kiezen juist liever voor een minerale oplossing zoals glaswol. Ook verschilt het per plek waar het aangebracht wordt. 

Je kunt er ook voor kiezen om pir isolatieplaten te installeren. Deze zijn overal in huis toepasbaar. Ze hebben een hoog thermisch vermogen en zijn dan ook zeker een duurzame manier van isoleren. Een andere duurzame manier van isoleren is het toepassen van tempex platen. Deze platen bestaan uit 2% grondstof en 98% stilstaande lucht. Deze stilstaande lucht zorgt voor een goede isolatiewaarde. Hierdoor is het ook een zeer brandveilige manier van isoleren. 

Geld besparen

Wanneer je huis goed geïsoleerd is hoef je minder snel en minder lang je verwarming aan te hebben in huis. Dit zal je aanzienlijk gaan schelen in de gas en elektra kosten. Het zorgt ervoor dat de warmte binnen langer vastgehouden wordt en dat de koude lucht juist buiten gehouden wordt. Dit zal het comfort in huis aanzienlijk kunnen verhogen. 

Hoeveel je precies zal besparen is natuurlijk afhankelijk van je eigen situatie, wat je een fijne temperatuur in huis vindt en hoeveel je normaal gesproken voor gas en elektra betaald. Toch is het slim om dit in de gaten te houden en voor je eigen situatie uit te rekenen. Ook zijn er andere tips waarmee je kunt besparen. Trek bijvoorbeeld eerst een trui aan als je het koud hebt of kruip onder een dekentje op de bank. Ook korter douchen en het dichthouden van tussendeuren zal al een verschil uit kunnen maken.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.