Logo 112Eindhoven

Redactie defensie 0 reactie(s) do 27 oktober 2022, 10:02

Hoeveelheid explosieven aangetroffen in garagebox Eindhoven

Laatst bijgewerkt: donderdag 27 okt 2022 om 16:04 uur

EINDHOVEN – Aan het einde van de woensdagmiddag werd de politie gealarmeerd dat er verdachte pakketjes waren gevonden in een garagebox aan de Nazarethlaan in Eindhoven. Specialisten van de politie troffen meerdere pakketjes aan, waarvan het vermoeden bestond dat het om explosieve stof ging. De pakketjes werden later door medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) afgevoerd en vernietigd.

De eigenaar van deze, door hem verhuurde, garagebox meldde de vondst van de pakketjes zelf bij de politie. Nadat duidelijk werd dat het waarschijnlijk om explosieve stoffen ging, namen we de nodige maatregelen. Zo werd de straat afgezet en werden de bewoners van de omliggende huizen nadrukkelijk verzocht op de begane grond van hun huis te blijven. De aangetroffen pakketjes met explosieven, bij elkaar een aanzienlijke hoeveelheid, werden in de loop van de avond door medewerkers van de EODD in speciale bompakken onderzocht en veiliggesteld. De medewerkers hebben de spullen daarna vervoerd naar een plek om ze te vernietigen. In de garagebox werd verder een groot aantal jerrycans gevonden.

De politie doet onderzoek naar de herkomst van de explosieven en naar degene die ze daar heeft opgeslagen. Verder proberen we ook te achterhalen waarvoor de explosieven bestemd waren. De stand van het onderzoek laat het op dit moment niet toe meer over het type explosieven te vertellen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.