Logo 112Eindhoven

Redactie misdaad 0 reactie(s) di 25 januari 2022, 17:13

Jonge verdachten uit Eindhoven opgepakt voor vrijheidsbeneming en beroving

Laatst bijgewerkt: woensdag 8 jun 2022 om 08:54 uur

EINDHOVEN – Op zaterdag 11 december 2021 werd een 17-jarige jongen uit Eindhoven tegen middernacht, terwijl hij op zijn fiets van zijn werk kwam, tegen gehouden door drie jongens. Het slachtoffer werd vervolgens van zijn vrijheid beroofd en meegenomen naar een kelderbox van een flatgebouw aan de Echternachlaan. Dinsdagochtend hield de recherche in Eindhoven drie jongens aan die van deze vrijheidsberoving worden verdacht

De jongen moest in deze kelderbox onder dwang zijn kleding uit doen en afgeven. Verder werd hij gedwongen om geld over maken. Ook werd zijn moeder bewogen geld over te maken naar de vermoedelijke daders, onder het mom van betaling van kosten van een taxi. Gedurende de nacht is ook geprobeerd om met de pinpas van het slachtoffer geld op te nemen bij pinautomaten. Het slachtoffer moest ook inloggegevens van diverse apps af staan. Zijn smartphone en zijn ID-kaart werden ontvreemd.

Kleding besteld
Het slachtoffer vertelde dat hij gedurende de nacht door de drie jongens werd vastgehouden in de kelderbox. Steeds was er minimaal één verdachte bij het slachtoffer. Ondanks dat wist het slachtoffer later in de nacht, rond 04.30 uur, toch te ontkomen. Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat door de verdachten op naam en rekening van het slachtoffer kleding werd besteld. Deze goederen werden afgeleverd bij een afhaalpunt in Eindhoven. Door meerdere verdachten werden deze pakketten opgehaald. Als de pakketten werden opgehaald gebruikten zij de ontvreemde ID-kaart van het slachtoffer.

Beroving Helmond
Uit het onderzoek bleek de identiteit van vermoedelijke daders. De drie aangehouden jongens, alle drie afkomstig uit Eindhoven, zijn 15, 15 en 16 jaar oud. De 16-jarige verdachte wordt er ook van verdacht dat hij een week na deze vrijheidsberoving betrokken was bij een beroving in Helmond, waarbij onder andere een smartphone was gestolen. De drie jongens zitten vast voor verder onderzoek.

112 Eindhoven

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Eindhoven lees je in onze categorie 112 Nieuws Eindhoven. Alle 112 alarmeringen uit Eindhoven kan je live volgen via 112 meldingen Eindhoven.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.