Redactie misdaad 0 reactie(s) do 23 december 2021, 17:00

Laat ze niet wegkomen met dit buitensporige geweld!

Laatst bijgewerkt: donderdag 17:00 uur
EINDHOVEN – Aanstaande maandag in Bureau Brabant aandacht voor twee zaken in Eindhoven. Waar een stapavond uitloopt op een poging tot doodslag en een opmerkelijke straatroof. Helpt u weer mee zaken op te lossen?

Poging doodslag
Het gebeurde in de nacht van 13 november, om ongeveer half drie. Een man die over het Catherinaplein naar de Jan van Lieshoutstraat loopt ziet dat iemand ruzie heeft en wil gaan helpen. Dat loopt niet goed af. Het slachtoffer wordt al meteen belaagd door zes mannen. Hij krijgt een regen van klappen over zich heen en wordt tegen de grond gewerkt. Hij wordt volledig in elkaar getrapt en geslagen. En ze blijven maar doorgaan, ze weten van geen ophouden. Het slachtoffer kan geen kant uit. Alleen maar incasseren…

Het is een mishandeling die gelijkenissen vertoond met de toenmalige ‘kopschoppers’ zaak. Het geweld is uiteindelijk zo heftig dat we niet alle beelden in de uitzending laten zien. Maar we tonen duidelijke beelden van de vier mannen waar we nog naar op zoek zijn. Twee andere zijn al aangehouden.

Het spreekt voor zich dat wij de daders willen vinden. Ze hebben de kans gehad zich te melden en hebben dat niet gedaan. Daarom vragen we uw hulp. (Her)kent u één of meerdere daders? Neem dan contact met ons op. Laat ze niet met dit buitensporige geweld wegkomen.

Gewapende straatroof
Een opmerkelijke straatroof in Eindhoven. De dader parkeert eerst zijn auto op het Stationsplein, blijft er even bij hangen en loopt dan uiteindelijk de Dommelstraat in. Niks aan de hand zou je zeggen. Op een afstandje blijft hij iemand volgen, het latere slachtoffer. Hij loopt duidelijk achter hem aan. En dan gaat het mis. Met een pistool bedreigt hij de man en wil het geld uit zijn portemonnee. Het slachtoffer weet niet wat hem overkomt. Als hij het pistool ziet bedenkt hij zich geen moment en doet wat hem gezegd wordt. Met een paar tientjes gaat de dader er weer vandoor. Hij loopt op zijn gemak terug naar zijn auto, rookt daar eerst nog een sigaret, stapt in zijn auto en rijdt dan weg. Wie is deze man? Geef het aan ons door. U kunt helpen deze straatroof op te lossen.

Bureau Brabant wordt elke maandag om 18.15 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en wordt daarna elk uur herhaald tot en met dinsdagmiddag.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.