Logo 112Eindhoven

Redactie evenement 0 reactie(s) do 17 februari 2022, 16:49

Op naar een gezellig, gezond en veilig carnaval in Lampegat!

EINDHOVEN – Met de ruime versoepeling van de coronamaatregelen die het kabinet heeft aangekondigd, kan er weer carnaval worden gevierd in Lampegat. Om carnaval dit jaar op een verantwoorde manier te laten verlopen en vorm te geven, is er veelvuldig overleg geweest tussen vertegenwoordigers van de horeca, de Stichting Federatie Eindhovens Carnaval, de gemeente Eindhoven, de politie, de hulpdiensten en vele anderen. Al deze partijen zijn betrokken en onmisbaar bij een goed verloop van het carnaval.

Omdat er nog slechts een beperkt aantal dagen is om alles op een veilige manier te organiseren, ziet carnaval er dit jaar anders uit dan dat we gewend zijn. Er is geen optocht. Ook ontbreken grootschalige evenementen. Carnaval 2022 in Lampegat wordt kleinschaliger en meer lokaal. Lampegat laat zien dat ze groot zijn in klein vieren! Lampegat heeft behoefte om carnaval te vieren!

Burgemeester John Jorritsma en wethouder Monique List:
“We laten de zware coronapandemie steeds verder achter ons en kunnen over een week carnaval weer gaan vieren. Daar hebben velen van ons reikhalzend naar uitgekeken. Heerlijk, maar heb wel zorg en aandacht voor elkaar. Zorg ook goed voor jezelf en mijd grote drukte. Ga als het wat rustiger is en hou het dit jaar ‘klein’. En dan hopen we dat dit jaar een mooie opmaat is voor het carnaval van volgend jaar als alles weer is als vanouds. Het carnaval van dit jaar is opgezet in nauwe samenwerking met de Eindhovense horeca en de Federatie Eindhovens Carnaval en we zijn trots op deze goede en constructieve samenwerking”.

Ivo Soetens, voorzitter Federatie Eindhovens Carnaval:
“De Stichting Federatie Eindhovens Carnaval (SFEC) staat voor openbaar carnaval in heel Lampegat. Gezien de onverwachte versoepelingen is de SFEC trots op wat in samenspraak met de gemeente Eindhoven, horeca Eindhoven en de vele betrokkenen is bewerkstelligd. Met de huidige plannen zal openbaar carnaval in Lampegat intens worden gevierd”.

Ruud Bakker, SHE/KHN afdeling Eindhoven:
“Mooi om te zien dat we in goede samenwerking, onder hoge tijdsdruk een optimaal KLEindje Carnaval kunnen organiseren in Lampegat, hierbij ons goed realiserend dat het geen traditioneel groots Carnaval wordt zoals carnavalsvierders en ondernemers gewend zijn. We doen dan ook een oproep aan eenieder om ​samen een verantwoord en gezellig carnaval te beleven, binnen de ​in samenspraak gestelde kaders en gemaakte afspraken. Maak Lampegat trots!”.

In de gemaakte plannen en in de afspraken tussen de betrokken partners treffen we maatregelen in het kader van risicobeheersing om de verwachte drukte goed te kunnen spreiden. Hierbij houden we ook zo goed mogelijk rekening met de geldende maatregelen.

Hoe ziet carnaval er dit jaar uit?
De gemeente kondigt in overleg met alle partners op hoofdlijnen de volgende maatregelen aan:

  • Dit jaar vieren we carnaval in de horeca en op de terrassen. Om drukte te beheersen en te spreiden, komen er overlooplocaties. Op de Markt, het Stadhuisplein en het Wilhelminaplein worden open, dus goed geventileerde, tenten geplaatst.
  • Donderdagnacht moet de horeca dus nog om 01:00 uur de deuren sluiten. Voor de horeca gelden vanaf vrijdag 25 februari de reguliere openingstijden. Concreet betekent dit:
  • Donderdag 24 februari: 01:00 uur
  • Vrijdag 25 februari t/m dinsdag 1 maart: tot maximaal 04:00 uur
  • Er worden extra stewards en beveiligers ingezet om mensen bij drukte te verwijzen naar alternatieve locaties. Ook kunnen zij mensen verwijzen naar één van de EHBO-posten.
  • Bezoekers worden via LED-schermen en city-beacons geïnformeerd over de drukte in de stad en gewezen op locaties waar het minder druk is.
  • Er komen tijdelijke extra taxistandplaatsen op de Wal en aan het eind van het Stratumseind.
  • Er worden extra toiletten geplaatst in het openbaar gebied.
  • Vanuit risicobeheersing en crowdmanagement wordt de drukte in de stad continu gemonitord en zetten we preventieve maatregelen in om bezoekers zo veel mogelijk te spreiden.

Met deze maatregelen hebben de betrokken partners er alle vertrouwen in dat carnaval 2022 in Lampegat goed zal verlopen. Iedereen heeft daarin een verantwoordelijkheid, ook de carnavalvierders zelf. Zorg goed voor elkaar.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.