Logo 112Eindhoven

Redactie overig 0 reactie(s) wo 05 januari 2022, 16:12

Politie pakt man op voor bedreiging premier Rutte

DUIZEL – Op woensdag 5 januari 2022 hielden agenten een 52-jarige man uit Duizel aan. Hij wordt verdacht van bedreiging van premier Rutte.

De politie verdenkt de man er van dat hij de premier in de maand oktober herhaaldelijk via social media met de dood bedreigde én dat zijn uitlatingen ook een sterk opruiend karakter kenden.

De minister-president deed aangifte. De politie startte vervolgens een onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie. Tijdens dat onderzoek kwam de man uit Duizel als verdachte in beeld. Dat leidde vandaag tot zijn aanhouding in diens woonplaats.

De 52-jarige Duizelnaar zit vast en wordt verhoord.

Grote impact
Politie en het Openbaar Ministerie nemen bedreigingen via sociale media serieus. Een bedreiging heeft grote impact op het veiligheidsgevoel van degene die wordt bedreigd. Bovendien kan nooit worden uitgesloten of bedreigingen daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.