Logo 112Eindhoven

Telefoon
Redactie cyber 0 reactie(s) wo 14 september 2022, 20:36

Politie waarschuwt voor valse winactie Heineken koelkast via WhatsApp

Laatst bijgewerkt: woensdag 14 sep 2022 om 22:45 uur

Op WhatsApp gaat een kettingbericht rond. Het betreft een (valse) winactie voor een Heineken-koelkast voor het Oktoberfeest. Om deze koelkast te ontvangen, moet u eerst op een link klikken.

Wanneer u dit heeft gedaan, wordt u gevraagd enkele oppervlakkige vragen te beantwoorden. Het gaat om de volgende vragen: “Hoe kent u Heineken?”, “Zou u Heineken zelf aanbevelen aan vrienden en kennissen?”, “Bent u zelf gebruiker?” en “Wat is uw leeftijdscategorie?”.

Hierna wordt gevraagd het bericht met twintig mensen te delen via uw whatsapplijst. Wanneer u deze stappen heeft voltooid, moeten er persoonlijke gegevens ingevuld worden, zoals NAW-gegevens, telefoonnummer, bankgegevens en creditcardgegevens. Ook moet er een betaling gedaan worden van 1 à 2 euro om de prijs te ontvangen.

De kans is groot dat u met deze actie een abonnement heeft afgesloten. Helaas kan de politie dit tot op heden nog niet met zekerheid bevestigen.

Advies

Open nooit linkjes die u niet kent of vertrouwt. Meld de ontvangst bij de Fraudehelpdesk  en verwijder ze vervolgens uit uw inbox.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.