Logo 112Eindhoven

Redactie lokaal 0 reactie(s) wo 22 september 2021, 16:38

Project Natuur in de Wijk gestart in Eindhoven

Laatst bijgewerkt: woensdag 8 jun 2022 om 08:57 uur

EINDHOVEN – In Eindhoven is het project Natuur in de Wijk gestart. Het roept bewoners, scholen en bedrijven op om samen te zorgen voor meer natuur binnen de bebouwde kom. Zo ontstaat er een beter leefgebied voor vogels en insecten.

De stad is voor dieren vaak geen makkelijke plek om te overleven. Steeds meer huizen zijn geïsoleerd en er is minder beplanting. Voor dieren wordt het daardoor lastig om te nestelen en voedsel te vinden. Het project Natuur in Wijk biedt inwoners de kans om bepaalde diersoorten van voedsel en veiligheid te voorzien door vormen van beplanting, nestkasten en verblijfkasten.

In Eindhoven is een gebied uitgekozen, delen van de wijken Blixembosch en Tempel, dat geschikt is voor het vergroten van de aanwezigheid van de dierlijke bewoners. Zowel bewoners van de wijken als omwonenden kunnen zich inzetten voor meer biodiversiteit in Eindhoven.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.