Logo 112Eindhoven

Redactie misdaad 0 reactie(s) zo 26 juni 2022, 16:30

Twee verdachten opgepakt voor stelen sieraden van 87-jarig slachtoffer

WAALRE – Afgelopen donderdag wordt er bij een 87-jarige mevrouw in Waalre aangebeld via de intercom van haar appartement. De man verschijnt niet voor de camera, dus de oudere vrouw besluit naar beneden te lopen om te kijken wie er voor haar deur staat. De verdachte man geeft aan dat hij van de verzekering is en een kijkje komt nemen of de vouw goed verzekerd is voor haar sieraden.

Het slachtoffer doet de deur open en neemt de man mee naar haar appartement. De verdachte man vraagt of de vrouw haar sieraden bij elkaar wil zoeken, zodat hij ze kan beoordelen. De oudere vrouw pakt haar sieraden en samen met de man stalt ze de sieraden uit op tafel. Plotseling gaat de telefoon van het slachtoffer en wordt ze gebeld door een, voor haar onbekend, telefoonnummer. Voordat ze het in de gaten heeft pakt de man alle sieraden bij elkaar en rent weg. De mevrouw roept hard om hulp. Als ze de galerij van haar woning oploopt ziet ze een medebewoner worstelen met de verdachte. Maar, na een worsteling weet de verdachte te ontsnappen.

De politie wordt kort na het incident gebeld en al snel kunnen wij twee verdachten (21 en 32 jaar beiden woonachtig in Leeuwarden) voor dit incident aanhouden.

Veel voorkomende diefstal

We zien het steeds vaker. Dieven die contact opnemen met oude kwetsbare slachtoffers en zich voordoen als medewerkers van een verzekeringsmaatschappij. De dieven vragen of de ouderen goud in huis hebben en of ze dit mogen zien om te kijken of de ouderen wel goed verzekerd zijn. Het klinkt heel verdacht. Wij zien het aantal slachtoffers van deze praktijken oplopen en maken ons daarom zorgen over deze vorm van diefstal.

112 Waalre

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Waalre lees je in onze categorie 112 Nieuws Waalre. Alle 112 alarmeringen uit Waalre kan je live volgen via 112 meldingen Waalre.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.