Logo 112Eindhoven

Redactie overig 0 reactie(s) di 22 maart 2022, 15:18

Verdachten van diefstallen uit auto’s in Eindhoven aangehouden na korte achtervolging

Laatst bijgewerkt: dinsdag 15:18 uur
VALKENSWAARD – Maandagavond rond 21.30 uur hield de politie op de Kluizerdijk in Valkenswaard een man en een vrouw aan die reden in een auto met valse kentekenplaten. In de auto lagen nog enkele andere kentekenplaten, die mogelijk werden gebruikt bij diefstallen uit auto’s in de afgelopen weken in Eindhoven.

Bij de politie was bekend dat de inzittenden van de betreffende auto zich mogelijk bezig hielden met diefstallen uit auto’s in de directe omgeving van een groot winkelwarenhuis op de Eindhovense woonboulevard Ekkersrijt. Toen agenten in een onopvallend dienstvoertuig de auto maandagavond in de Honthorststraat in die plaats zagen rijden, gingen ze er achteraan met het doel de inzittenden te controleren. De auto ging er echter op enig moment vandoor, kennelijk nadat de bestuurder in de gaten kreeg dat hij door politie werd gevolgd. Hij reed zich echter na een korte achtervolging tegen een hek op een zandpad aan de Kluizerdijk klem. De man van 23 jaar en de vrouw van 21 jaar, beiden afkomstig uit Tsjechië, werden aangehouden.

Kentekenplaten
In de auto vonden we enkele kentekenplaten, waarbij kentekens zaten die bij enkele diefstallen in de afgelopen tijd door getuigen waren genoteerd. Bij een onderzoek in een chalet op een vakantiepark in de regio waar de verdachten verblijven, troffen we meerdere goederen aan die mogelijk van diefstal afkomstig zouden kunnen zijn. Dit moet echter nog nader worden onderzocht. De aangehouden man en vrouw zitten voorlopig lopende het onderzoek vast. Hun auto werd in beslag genomen.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.