Logo 112Eindhoven

Redactie overval 0 reactie(s) vr 08 april 2022, 18:15

Woningoverval op hoogbejaard echtpaar in Eindhoven

Laatst bijgewerkt: woensdag 8 jun 2022 om 08:53 uur

EINDHOVEN – Rond 16.00 uur ’s middags op donderdag 7 april wordt er aangeklopt bij de woning van een echtpaar aan de Vestdijk in Eindhoven. De bewoner van ver in de tachtig, ziet een man staan die hem om wat water vraagt. Omdat de bewoner van nature voorzichtig is, besluit hij de man niet binnen te laten maar verwijst hem naar een aantal in de buurt gelegen horecagelegenheden. Daarbij opent hij toch de deur een klein stukje. De overvaller heeft blijkbaar op die kans gewacht, want razendsnel duwt hij de bewoner weg om zelf naar binnen te kunnen.

En helaas blijkt hij niet alleen te zijn. Achter de eerste dader volgen er nog twee. De bewoner verzet zich hevig maar komt desondanks ten val en wordt door de eerste dader in bedwang gehouden. De andere daders lopen door de woning in en overrompelen daar de eveneens ruim tachtigjarige vrouw van het slachtoffer. Ondanks haar hevige schrik roept ze meermaals luid om hulp.

Daders
De bewoners worden door twee van de drie overvallers in bedwang gehouden terwijl de derde man de woning doorzoekt. Na korte tijd gaan de overvallers er met z’n drieën van door. Daarop weet de mannelijke bewoner de politie te waarschuwen. De bewoners hebben zich ondanks hun hoge leeftijd kranig verweerd tegen de overvallers en zijn gelukkig vrijwel ongedeerd, behalve een verwonding aan de pols van de man. Of de overvallers ook iets hebben buitgemaakt, wordt onderzocht.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van en/of informatie over deze woningoverval. De bewoner zag dat de mannen onderling nogal in lengte verschilden, waarbij 1 overvaller beduidend langer was dan de andere twee. Is u iets opgevallen rond 16.00 uur die donderdag? Heeft u camerabeelden van de omgeving van de Vestdijk in Eindhoven tussen 15.00 en 16.00? Gemaakt met een vaste camera, dashcam beelden of door passanten? Die kan de politie goed gebruiken. Of zegt de combinatie van de lange man met twee iets kleinere verdachten u iets? Ook dan hoort de politie graag van u! Tippen mag ook anoniem.

112 Eindhoven

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een overval in Eindhoven lees je in onze categorie 112 Nieuws Eindhoven. Alle 112 alarmeringen uit Eindhoven kan je live volgen via 112 meldingen Eindhoven.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.