Logo 112Eindhoven

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 29 september 2022, 16:49

Zone rondom Inwonersplein en Stadhuis rookvrij

EINDHOVEN – Gezondheid is een belangrijk thema voor onze stad. We streven naar een stad waarin iedere Eindhovenaar een eerlijke kans op een gezond en gelukkig leven heeft. In het Eindhovens Preventieakkoord – onderdeel van De Stap naar gezonder – staat de ambitie om in 2030 een rookvrije gemeente te zijn.

De eerste stappen zijn gezet: per augustus zijn de gemeentelijke sportaccommodaties al rookvrij en per oktober geldt dit ook binnen de gemarkeerde zonde rondom het Stadhuis en het Inwonersplein.

Rookvrije generatie

Het aandeel rokers is de afgelopen jaren gedaald onder zowel jongeren als volwassenen. De maatschappelijke steun voor een rookvrije generatie groeit en daarmee ook de roep om meer maatregelen om deze generatie mogelijk te maken. We gaan zorgen dat kinderen kunnen opgroeien in een rook- en tabaksvrije omgeving, zodat ze niet langer blootstaan aan meeroken en niet langer verleid worden om zelf te gaan roken. We richten ons zowel op het rookvrij maken van de omgeving (zien roken, doet roken), als op acties die gericht zijn om rokers te helpen stoppen.

Rookvrije gemeentelijke gebouwen

We werken toe naar een volledig rookvrije organisatie. Dit doen we stapsgewijs, beginnend bij het Stadhuis. Dit betekent dat per 1 oktober binnen een gemarkeerde zone rondom het Stadhuis niet meer gerookt mag worden. Als je toch wil roken, dan kun je aan de rand van het Stadhuisplein gaan staan. Om geen overlast te veroorzaken voor mensen die het Inwonersplein of het Stadhuis willen betreden, vragen we je om niet bij de ingang of in de looproute er naar toe te gaan staan.

Na het Stadhuis volgen op den duur ook de locaties Mercado en de Nachtegaallaan.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.