Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) do 18 augustus 2022, 17:15

Aandachtspunten bij het uitzoeken van een vloer

Laatste update: 5 maanden geleden

Vroeg of laat is het zover, je vloer is al de nodige jaartje oud en het is tijd voor een nieuwe. Vooral wanneer het alweer enige tijd geleden is dat jij voor het laatst een vloer hebt gekocht, is er natuurlijk door de jaren heen het nodige veranderd. Waar tot enkele jaren geleden laminaatvloeren ontzettend populair waren, zien we nu dat PVC vloeren de absolute trend van dit moment zijn. Niet voor niets overigens! PVC vloeren zijn niet alleen ontzettend slijtvast en onderhoudsvriendelijk, maar hebben ook een echte houtlook. Wanneer je van een afstandje kijkt, is de kans vrij groot dat je geen verschillen ziet. Dus sta jij op het punt een andere vloer te kopen, let dan op deze onderstaande punten.

Waar wordt de vloer gelegd

Je kunt je voorstellen, dat wanneer je op zoek bent naar een vloer voor je woonkamer, je op andere zaken let, dan wanneer het gaat om een vloer voor op zolder. De woonkamer is immers toch een plek waar we dagelijks de nodige uurtjes doorbrengen, maar waardoor de vloer dus ook het nodige te lijden heeft. Het is aannemelijk dat je dan kiest voor een vloer die niet alleen mooi staat, maar ook kras- en stootbestendig is. Gietvloeren zijn bijvoorbeeld door het aanbrengen van een extra coating hiervoor bij uitstek geschikt. Een kunststof vloer misstaat overigens ook niet. Vooral niet gezien het feit je ze in tal van verschillende kleuren en patronen kunt krijgen, is het binnen iedere stijl in te passen.

Het type vloer

Afhankelijk van je eigen wensen en smaak is het goed te kijken welk type vloer jij mooi vindt. Zo is PVC natuurlijk helemaal in op dit moment en is de keuze enorm. Zo kun je zelfs kiezen uit een PVC visgraat vloer die praktisch bijna niet is te onderscheiden van een houten visgraat. Uiteraard liggen de kosten voor een PVC visgraat wel een stuk hoger, dan wanneer je voor een reguliere visgraat kiest. Het is dus volledig afhankelijk van wat jij mooi vindt en niet geheel onbelangrijk je budget, maar daarover hieronder meer.

Budget

Net als bij iedere uitgave, zal je ook bij het uitzoeken van een vloer rekening moeten houden met het budget dat je tot je beschikking hebt. Een gemiddelde PVC vloer kost namelijk al snel tussen de 40 en 60 euro per vierkante meter. Je doet er daarom dus ook goed aan om voor jezelf te bepalen wat je maximaal zou willen uitgeven aan een vloer. Wordt het je dan toch te duur, dan kun je natuurlijk ook boven kiezen voor een goedkoper alternatief zoals bijvoorbeeld laminaat. Zo behoud je beneden wat je graag wilt en kies je boven voor een goedkopere variant. Het is namelijk zonde om concessie te moeten doen voor je complete woning, terwijl dit misschien helemaal niet nodig is. Zo kun je beneden kiezen voor datgene wat je graag wilt en kies je voor de rest van het huis voor een passend alternatief.  

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.