Redactie lokaal 0 reactie(s) di 28 september 2021, 17:10

Eindhoven is een dekkend netwerk van burgerhulpverleners en AED’s

Laatste update: 8 maanden geleden

EINDHOVEN – Afgelopen zaterdag (25 september) kregen ruim 800 vrijwilligers een reanimatietraining in het Philips Stadion. Naast de 800 nieuwe burgerhulpverleners, krijgt Eindhoven dankzij een donatie van de Philips Foundation er ook 44 AED’s bij. Met daarbij het goed werkende landelijke oproepsysteem HartslagNu is Eindhoven de eerste grote Nederlandse stad waarin een ‘6-minutenzone’ mogelijk is. Bij een hartstilstand is het cruciaal dat binnen 6 minuten de juiste hulp wordt geboden.

Burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, was in het Philips Stadion aanwezig om de reanimatietraining bij te wonen. Jorritsma is trots op de stad Eindhoven en de inzet van haar inwoners, die vrijwillig bijdragen aan de hartveiligheid van hun stadsgenoten.

Dekkend netwerk
Het netwerk, dat noodzakelijk is voor een ‘6-minutenzone’, is dekkend als ongeveer 1% van het aantal inwoners een burgerhulpverlener is. Het is belangrijk dat burgerhulpverleners verspreid over de stad wonen. Lokale burgerhulpverleners ontvangen via het landelijke oproepsysteem HartslagNu een oproep, zodra er bij de alarmcentrale van 112 een hartstilstand wordt gemeld. Ook wordt er dan een AED ingeschakeld.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.