Redactie lokaal 0 reactie(s) do 20 februari 2020, 14:03

Kenbri levert nieuwe brandweervoertuigen af aan Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

Laatste update: 1 jaar geleden

NUMANSDORP – Op vrijdag 14 februari heeft Kenbri Fire Fighting de eerste van in totaal vier nieuwe tankautospuiten afgeleverd aan Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. De drie andere voertuigen worden binnenkort afgeleverd.

Deze nieuwe tankautospuiten worden geplaatst op brandweerposten in Eindhoven en Helmond. Scania P-serie Het chassis van de voertuigen is van de Scania P-serie en wordt vanuit de Scania fabriek met een verlengde manschappencabine geleverd. Deze speciaal voor de brandweer ontworpen cabine is geschikt voor vijf personen en biedt onder andere veel beenruimte voor de brandweermannen. De cabine is getest volgens de zwaarste eisen en om die reden zeer veilig voor de manschappen. Daarnaast is de cabine door de keuze voor kwalitatief hoogwaardige en slijtvaste materialen zeer eenvoudig te reinigen en onderhouden. De krachtige Scania motor beschikt over 280 pk en een zeer hoog koppel. In combinatie met een Allison volautomatische transmissie zorgt dit voor optimale prestaties, snelle acceleratie en soepel rijgedrag. Bovendien is het voertuig, getest conform de laatste normeringen, zeer veilig. Veel elementen zijn via de stuurwielbediening te bedienen, zodat de chauffeur zich kan concentreren op het verkeer.

Maatwerk opbouw

De opbouw voor deze tankautospuiten is als maatwerk ontworpen door Kenbri. Het gaat om een copolymeer kunststof opbouw met unieke eigenschappen op gebied van slagvastheid en reinigbaarheid. Copolymeer wordt geproduceerd uit gerecycled materiaal en is op haar beurt ook weer volledig recyclebaar. De opbouw biedt een zeer flexibele indeling, die het onder andere mogelijk maakt om de bepakking geheel conform de wensen van de gebruiker in te delen. Eén van de bijzondere kenmerken van deze voertuigen is de toepassing van een drukluchtschuim (DLS) haspel en een hogedruk haspel in kast 7 waar ook de pomp zich bevindt. Er zitten dus twee haspels achterin het voertuig, zodanig gepositioneerd dat het voor de werkzaamheden niet uitmaakt hoe het voertuig is opgesteld. Verder is het ladderrek op deze voertuigen geheel nieuw ontworpen en geconstrueerd. Ook de positie van de reserve ademlucht bij de achterwielen is een uniek kenmerk. Hiervoor is gekozen in verband met de richtlijnen rondom schoon werken. Over Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost Nederland telt 25 veiligheidsregio’s. Veiligheidsregio’s zijn in het leven geroepen om inwoners van Nederland beter te beschermen tegen rampen en crises.

Binnen Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) werken brandweer, GHOR (de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio) en RAV (Regionale Ambulancevoorziening) samen om incidenten en rampen te voorkomen, te beperken en te bestrijden. VRBZO bedient 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant met ongeveer 720.000 inwoners.

Over Kenbri

Kenbri Fire Fighting is een toonaangevend bedrijf op het gebied van professionele brandbestrijding. Kenbri levert, onderhoudt en verhuurt. Met meer dan 200 medewerkers en vanuit 4 vestigingen (Numansdorp, Den Helder, Hoogeveen en Beveren) bedient Kenbri veiligheidsregio’s, industrie, defensie, luchtvaart en de offshore sector.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.