Redactie misdaad 0 reactie(s) za 10 december 2022, 5:53

Meerdere gewonden bij steekincident in Eindhoven: verdachte aangehouden

Laatste update: 2 maanden geleden

EINDHOVEN – Vannacht raakten drie mensen gewond tijdens een steekincident op het Catharinaplein in het uitgaansgebied van Eindhoven. Twee van de slachtoffers zijn met ernstig letsel naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeren buiten levensgevaar. De politie hield later die nacht een 31-jarige man (Eindhoven) aan als verdachte voor het steekincident.

Melding

Afgelopen nacht ontving de politie rond 04.00 uur meldingen van een steekincident in de omgeving van het Catharinaplein in Eindhoven waarbij meerdere slachtoffers gewond raakten. De verdachte vluchtte na het incident.

Drie gewonden

Meerdere ambulances kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan de slachtoffers. Twee van de slachtoffers waren dusdanig ernstig gewond dat zij naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Zij waren nog wel aanspreekbaar en verkeren niet in levensgevaar. Het derde slachtoffer raakte lichtgewond en is op de locatie behandeld door verplegend personeel van de ambulancedienst.

Aanhouding

Op basis van het signalement van de verdachte is de plaatselijke politie met man en macht gaan zoeken. Dat leidde later die nacht rond 05.00 uur – dankzij een melding – tot de aanhouding van een 31-jarige man uit Eindhoven als verdachte van het steekincident. De man bevond zich in een ziekenhuis en voldeed aan het signalement. De politie heeft het vermoeden dat deze verdachte verantwoordelijk is voor het incident, maar onderzoek zal dat verder moeten uitwijzen.

Vervolgonderzoek

Onze recherche startte meteen na het incident een opsporingsonderzoek. Daarbij kregen ze ondersteuning van de forensische opsporing bij het sporenonderzoek én de plaatselijke politie in verband met het (buurt)onderzoek in de omgeving. Het lijkt er op dat de aanleiding van het incident mogelijk binnen een uitgaansgerelateerde context plaatsvond.

Slachtofferhulp

Het incident vond midden in een druk uitgaansgebied plaats. We kunnen ons heel goed voorstellen dat dit heftig kan zijn geweest voor iedereen die dit (mogelijk) heeft gezien. Voor uitgaansbezoekers of passanten, buurtbewoners – en/of eigenlijk iedereen – die hier over willen praten is slachtofferhulp beschikbaar (gesteld).

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.