Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 08 maart 2022, 16:05

Nieuwe BouwHub op De Hurk geopend

Laatste update: 11 maanden geleden

EINDHOVEN – Op maandag 7 maart werd de nieuwe BouwHub op De Hurk geopend. De komende 20 jaar wordt er namelijk volop gebouwd in Eindhoven, vooral binnen de Ring. Met als resultaat meer bouwverkeer. En dit heeft weer gevolgen voor de bereikbaarheid, leefbaarheid, verkeersveiligheid, CO2-uitstoot en de verdichtingsopgave in de stad. Daarom willen we het bouwverkeer beperken. Een bouwhub is hiervoor een beproefd middel. Deze hub is een initiatief van VolkerWessels Materieel & Logistiek (VWML), maar iedereen kan er gebruik van maken.

Wat is de BouwHub?
De BouwHub is een locatie aan de rand van de stad – in dit geval op de Hurk – waar materiaal voor bouwprojecten in de stad wordt verzameld en zonder uitstoot de stad in wordt vervoerd. Vanuit de BouwHub wordt het totale logistieke proces – van leverancier tot bouwplaats – in de gaten gehouden en geregeld. Door een goede samenwerking kan er op grote projecten in de binnenstad efficiënt en vooral duurzaam gewerkt worden.

De BouwHub zorgt zo voor minder ritten naar de bouwplaatsen, vollere vrachtwagens, meer arbeidsproductiviteit en minder CO2-uitstoot.

Hoe stimuleer je het gebruik?
Maar hoe wordt er nou voor gezorgd dat aannemers daadwerkelijk gaan investeren in duurzame bouwlogistiek door bijvoorbeeld gebruik te maken van de BouwHub? “Verandering is niet eenvoudig. Om een nieuwe manier van denken en werken bij bouwprojecten te stimuleren, stellen wij als gemeente voorwaarden aan de bouwlogistiek”, legt wethouder mobiliteit Monique List uit. “ We vragen initiatiefnemers in een vroeg stadium na te denken over de impact van bouwlogistiek op de omgeving. Zo willen we zorgen voor minder ritten van goederen en bouwpersoneel in de stad. Daarmee houden we de stad gezond en bereikbaar voor onze bewoners en bezoekers en het draagt bij aan onze klimaatambities.”

Om als gemeente goed te kunnen sturen op het bouwverkeer in de stad is informatie over het aantal bouwlogistieke ritten van belang. In samenwerking met partners SmartwayZ.NL en Brainport Bereikbaar is met lokale bouwers en de BouwHub een living lab gestart om daar meer inzicht in te krijgen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.