Redactie overval 0 reactie(s) vr 25 maart 2022, 10:41

Peperdure Bentley terug en dader gepakt na overval op oudere man in Valkenswaard

Laatste update: 10 maanden geleden

VALKENSWAARD – Een oudere bewoner van de Molenstraat werd vrijdagochtend rond kwart voor zeven door een overvaller overrompeld. De dader ging er uiteindelijk met spullen uit de woning en de auto van het slachtoffer vandoor, maar werd een uurtje later ingerekend in Steensel. Daar werd ook de auto aangetroffen.

Toen het slachtoffer zijn woning wilde verlaten, werd hij door de dader overrompeld en die hem onder dreiging met geweld terug naar binnen dwong. De man werd binnen gedwongen zijn kluis te openen en door de overvaller vastgebonden. De dader ging er uiteindelijk na een half uurtje vandoor met onder andere sieraden van de man, maar hij nam ook zijn Bentley personenauto mee. Het slachtoffer wist zichzelf uit zijn benarde positie te bevrijden en alarm te slaan. De man raakte gelukkig niet gewond.

Gouden tip
De politie startte meteen een onderzoek en verspreidden het kenteken van de gestolen auto onder alle surveillerende politie-eenheden en via Burgernet. Dat leidde tot een tip van een zeer alerte getuige, die in de omgeving van de Genderdreef in Steensel een verdachte man zag rondlopen, die iets in de bosjes verstopte. Collega’s die daar in de buurt waren gingen direct daar naartoe en troffen de verdachte man aan. Hij bleek een vuurwapen op zak te hebben en in één van zijn zakken vonden ze een horloge dat bij de overval was buitgemaakt. Verder bleek dat hij een tasje en een jas in de bosjes had weggemoffeld. Deze man, een 25-jarige inwoner van Geldrop, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op enkele honderden meters van de plek waar de man werd opgepakt troffen wij de gestolen Bentley aan.

Onderzoek
Agenten van de forensische opsporing deden onderzoek in zowel de woning van het slachtoffer als op de locaties in Steensel. Daarbij werd ook een speurhond ingezet. In de Molenstraat deden wij buurtonderzoek en er werd een helikopter ingezet in de zoektocht naar de ontvreemde auto.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.