Redactie overig 0 reactie(s) zo 08 mei 2022, 17:00

Verkeersregelaar eindigt op motorkap na afloop van stadsfestival Bondgenoten in Eindhoven

Laatste update: 8 maanden geleden

EINDHOVEN – Dat het vak van verkeersregelaar een gevaarlijk beroep kan zijn bleek gisteren wel na afloop van het stadsfestival Bondgenoten in Eindhoven. Wij zoeken getuigen die ons meer kunnen vertellen over een incident waarbij een bestuurder van een personenauto een verkeersregelaar heeft geschept.

Het is zaterdagavond 22.30 uur en een verkeersregelaar is aan het werk op de Sumatralaan in Eindhoven. Zijn aandacht wordt getrokken door een auto die zich door een menigte aan het wurmen is. Hij rijdt over een fietspad en mensen spreken de bestuurder aan op zijn rijgedrag. De verkeersregelaar geeft de bestuurder een stopteken, die hij negeert. De auto gaat vervolgens door de berm richting de rijbaan waar veel mensen lopen die het festival hebben bezocht. De verkeersregelaar gaat voor de auto staan om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

Op de motorkap
Nadat de stroom van mensen voorbij is geeft de bestuurder vol gas. De verkeersregelaar moet op de motorkap springen omdat hij anders geschept zou worden. Hier is hij ongeveer 15 meter op blijven liggen. Toen het voertuig een bocht maakte is de verkeersregelaar van de motorkap gevallen. Het voertuig is toen met hoge snelheid doorgereden. De verkeersregelaar is uiteraard enorm geschrokken en is ter plekke nagekeken door verplegend personeel. Gelukkig heeft hij geen ernstige verwondingen maar hij ervaart wel veel lichamelijk ongemak. Dit had veel malen ernstiger kunnen aflopen.

Aanhouding
Verklaringen van getuigen brachten ons op het spoor van de bestuurder van de personenauto. De bestuurder is later die avond in zijn woning aangehouden. Het betreft hier een 27-jarige man uit Eindhoven.

Getuigen gezocht
Graag komt de politie in contact komen met mensen die het incident hebben gezien. Deze getuigenverklaringen zijn erg belangrijk om de feiten en omstandigheden duidelijk te krijgen. Hebt u iets gezien wat kan helpen? U kunt bellen met 0900-8877. Wilt u liever anoniem ons tippen? Dat kan op 0800-7000.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Eindhoven

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Eindhoven
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.